Indische Crèmesoep

home > speciale-kerstgerechten > Indische Crèmesoep

Maak van het water met de kip een lekkere bouillon. Haal als de kip gaar is, deze eruit. Kook de rijst gaar. Smelt de boter en voeg de gesnipperde ui, wortel, peterseliestelen en foelie toe en fruit het, maar laat het niet bruin worden. Voeg de kerrie toe en laat deze enkele minuten mee fruiten. Voeg de bloem erbij en maak een roux. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Passeer de soep door een zeef. Ondertussen zijn wat stukjes van de kip, die bij de kippenbouillon gebruikt is, ontdaan van botjes en gesneden. Voeg deze toe aan de gezeefde soep evenals de rijst. Maak ze op smaak af en voeg van het vuur af een liaison van de eidooiers met de room toe. Garneer met wat versgehakte peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

1 soepkip, ruim1 liter water, 40 g boter, 40 g bloem, 3 theel kerrie, 2 eetl rijst, 1 wortel, versgehakte peterselie, 1 ui, 1 dl room, 2 eierdooiers, foelie, zout,