Julienne van groenten
home > speciale-kerstgerechten > Julienne van groenten
Snij de knolselderij, kaas en winterwortel in hele dunne reepjes. Snipper de appelen en besprenkel ze met het citroensap. Laat de doperwten goed uitlekken en meng vervolgens alles goed door elkaar. Giet de azijn en de olie over de salade. Breng de salade verder op smaak met de hierboven genoemde kruiden en specerijen. Pak een tulband of een rijstrand en vul deze met het groentemengsel. Druk dit stevig aan. Stort de julienne omgekeerd op een schaal. Maak van de tomaten mooie rozetjes (plakjes mag natuurlijk ook) en snij het ei in plakjes. Decoreer hiermee de groentejulienne.
Ingrediënten voor 4 personen
1/2 knolselderij
100 g jong belegen kaas
1 winterwortel
sap van 1 citroen
2 appelen
klein blikje doperwten
zout
azijn
olie
peper
tabasco
tijm
worcestershiresauce
aromazout
paprikapoeder
2 tomaten
2 hardgekookte eieren