Kalkoentournedos met appel en gembersaus
home > speciale-kerstgerechten > Kalkoentournedos met appel en gembersaus
Wrijf de kalkoentournedos in met zout, peper en kerriepoeder.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoentournedos in 8 minuten
bruin en gaar. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in 4 mooie plakken. Snipper de gemberbolletjes fijn.
Leg de tournedos op een warme schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Bak de appelplakken in 2 minuten bruin in het bakvet.
Leg de appelplakken op de kalkoentournedos. Roer de gesnipperde gember,
gembersiroop en slagroom door het bakvet. Roer de aanbaksel los.
Kook de saus op hoog vuur tot hij goed van dikte is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de tournedos op de warme borden. Schenk er een beetje saus langs
en garneer met sprietjes bieslook.
Lekker met een timbaaltje van (wilde) rijst en gesmoorde prei.
Ingrediënten voor 4 personen
1 appel
4 gemberbolletjes
4 kalkoentournedos
25 g boter
1 bekertje slagroom
3 eetl. gembersiroop
10 sprietjes bieslook
0.5 theel. kerriepoeder
peper
zout