Kastanjesoep
home > speciale-kerstgerechten > Kastanjesoep
Verwarm de oven voor op 250°C. Snij de kastanjes aan de puntige kant kruislings in. Leg ze op de bakplaat in de oven en rooster ze tot de schillen openspringen. Dat duurt ca. 20 minuten. Haal ze uit de oven en pel ze. Kook de kastanjes daarna 40 minuten in de bouillon in een gesloten pan. Haal nu 8 kastanjes uit de bouillon, snij ze in kleine stukjes en hou ze apart. De rest van de kastanjes en de bouillon door een zeef drukken en het terug gieten in de pan. Haal de korstjes van het witbrood en snij het zachte brood in stukjes. Roer dit door de soep en laat dit een paar minuten doorkoken. Maak nu de soep op smaak met de suiker, het zout en de witte peper. Vlak voor het opdienen nog even de boter er door roeren en de blokjes kastanje er over heen strooien.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram tamme kastanjes
3/4 liter bouillon
100 gram witbrood
een snufje witte peper
een snufje suiker
een snufje zout
2 eetlepels boter