Lamsbout met knoflook en rozemarijn
home > speciale-kerstgerechten > Lamsbout met knoflook en rozemarijn
Knoflook in reepjes snijden
Takjes rozemarijn in kleine stukjes verdelen
Kleine sneetjes in lamsbout maken en knoflook en rozemarijn erin steken (uitstekende steeltjes beschermen met aluminiumfolie)
Vlees met zout en peper inwrijven
In braadslede boter laten smelten
Lamsbout met botten erin leggen, groenten erom scheppen
Oven voorverwarmen op 180ºC.
Vlees in oven in ± 50 minuten ros braden, regelmatig bedruipen
Lamsbout uit oven ± 15 minuten laten rusten
Intussen bakvet uit braadslede scheppen
Aanbaksels met rode wijn losroeren
Boven sauspan zeven en tot helft laten inkoken
Kalfsfond toevoegen en tot sausdikte laten inkoken
Op smaak brengen met zout en peper
Ingrediënten voor 4 personen
1 lamsbout ± 750 g, ontbeend en botten in stukken gehakt (vraag uw slager dit te doen)
3 teentjes knoflook
1 bosje rozemarijn
zout
peper
25 g boter
1 ui, grof gehakt
1 stengel bleekselderij, in stukken
1/2 winterwortel, in stukjes
2 1/2 dl rode wijn
4 dl kalfsfond (pot)