Lamsgebraad
home > speciale-kerstgerechten > Lamsgebraad
Schil en rasp de aardappelen. Voeg er 2 teentjes look aan toe, 1 eetlepel olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout, peper en vorm 4 ringen op de millefeuille. Plaats het 12 minuten in de oven op 180°C .
Snij de courgette en de aubergine in schijven van 0.5 cm, de paprika in 8. Voeg de olie toe en breng op smaak en plaats het 4 minuten in de oven tegen 180°C.
Snij de tomaat in 4, verwijder de zaadjes, voeg zout, peper, suiker, een beetje olijfolie toe en plaats het 2 minuten in de oven .
Werk de millefeuille alternerend op en eindig met een kwart tomaat .
Laat de wijn inkoken, de sjalotten, de tijm, de look en deglaceer met de lamsfond Lacroix. Doe alles in de puntzeef .
Breng het lamsvlees op smaak, laat het kleuren en plaats het 15 minuten in de oven.
Tip: om uw millefeuille recht te houden, doorprik hem met een houten stokje (bv. tandenstoker) vooraleer hem in de oven te plaatsen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 lamskoteletten
1 courgette
1 aubergine
1 grote rode paprika-
50 g boter
1 theelepel tijm
1 glas rode wijn
80 g sjalotten
1 steranijs
1 mespunt suiker
8 dl lamsfond
600 g aardappelen
3 teentjes gehakte knoflook
1 grote tomaat
1 eetlepel Provençaalse kruiden
2 dl olijfolie