Lamskroon
home > speciale-kerstgerechten > Lamskroon
Oven voorverwarmen op 240ºC.
Botjes zonodig schoonkrabben
Naast elke rib kleine sneetjes in vlees maken, knoflook en rozemarijnnaaldjes erin steken
Rest van rozemarijn, salie en tijm fijnhakken
Mosterd met olijfolie, zout en peper mengen
Vlees ermee inwrijven, even laten intrekken
Ribstukken met vleeskant naar binnen tot ‘kroon’ vouwen, met keukentouw aan elkaar naaien
Reep spek om kroon binden
Lamskroon in midden van oven ± 10 minuten braden
Oven instellen op 180ºC.
Nog ± 30 minuten braden (kleine lamskroon 17-20 minuten), vlees moet rose zijn
Voor aansnijden ± 10 minuten laten rusten
Kroon op schaal zetten (garneren met bosje laurier)
Aan tafel in individuele koteletjes snijden, keukentouw verwijderen
Serveren met mosterdsaus en Haricots verts
- Idee: vraag de slager om schone ribstukken (vet tussen botjes verwijderd)
Ingrediënten voor 4 personen
2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk, met lange botjes
2 teentjes knoflook, in reepjes
1 takje rozemarijn
enkele blaadjes salie
enkele takjes tijm
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
zout
zwarte peper
1 brede reep vers vet spek
extra nodig: keukentouw, naald