Lamsvlees met paddestoelensaus
home > speciale-kerstgerechten > Lamsvlees met paddestoelensaus
Snijd het vlees met een scherp mes in dunne reepjes. Meng voor de saus de maizena, sojasaus, rijstwijn, water en chilisaus door elkaar. Verhit de olie in een hete wok of koekenpan. Voeg het vlees, de knoflook en de prei toe en roerbak 2-3 minuten. Doe de paddestoelen erbij en roerbak deze 1 minuut mee. Roer de saus erdoor en verwarm deze 2-3 of totdat het lamsvlees gaar en mals is. Besprenkel met sesamolie en schep alles in een grote voorverwarmde schaal. Garneer met de rode pepertjes. Lekker met sperzieboontjes met spekjes en aardappelpuree met kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
350 gr mager lamsvlees zoals lende of filet, 2 eetl plantaardige olie, 3 tenen knoflook gekneusd, 1 prei in ringen, 200 g grote paddestoelen in plakjes, ½ theel. sesamolie, verse rode pepertjes ter garnering, 1 theel maizena, 4 eetl lichte sojasaus,3 eetl rijstwijn of droge sherry, 3 eetl water, ½ theel chilisaus