Mini quiches
home > speciale-kerstgerechten > Mini quiches
Zeef de bloem op een werkblad en maak in het midden een kuiltje. Doe hierin een mespuntje zout, een snufje zwarte peper en het koude water. Verdeel de boter hier omheen, over de bloemrand. Kneed alle ingrediënten snel tot een deeg en verdeel dit in 4 gelijke porties. Rol ieder stukje deeg uit tot de grootte van het taartvormpje (ca. 8-10 cm.) Vet de vormpjes in en leg het deeg er in. Verwarm de oven nu voor op 200ºC.
Snij het spek in kleine stukjes en bak het licht op. Verdeel dit over de 4 deegbodems. Roer de room, een flinke snuf zout, een snufje peper, de eieren en de kaas door elkaar heen. Verdeel dit over het spek in de taartjes. Verdeel over ieder taartje ongeveer één theelepel boter in kleine stukjes. Bak de quiches nu af op de middelste richel van de oven in 15 tot 20 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen
150 gram bloem
zout
snufje witte peper
snufje zwarte peper
50 gram boter
4 eieren
4 eetlepels koud water
75 gram ontbijtspek
1/8 liter slagroom
4 eetlepels geraspte belegen kaas
4 theelepel boter
4 kleine taartvormpjes
iets boter om in te vetten