Ossehaas in deeg

home > speciale-kerstgerechten > Ossehaas in deeg

Vlees met olie inwrijven en 30 minuten op kamertemperatuur laten rusten. In hete pan vlees in ± 10 minuten rondom aanbraden. Regelmatig omkeren (niet in prikken). Vlees op stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en ¼ theel. peper bestrooien. Wijn bij braadvocht schenken, tot 2 eetl. laten inkoken Ossehaas ermee bestrijken. In folie verpakt in koelkast goed koud laten worden. Alle ingrediënten voor vulling mengen. Ontdooid bladerdeeg uitrollen tot rechte lap, 3 mm dik. In midden ¼ deel van vulling strijken Ossehaas erop leggen, rest van vulling erover verdelen. Deeg om vlees rollen, met naad naar onder in braadslede leggen. Uit restjes deeg reepjes uitraderen, over bovenkant leggen. Dooier loskloppen met room. Deeg ermee bestrijken. Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven vlees 40-50 minuten goudbruin braden. Voor het aansnijden ± 10 minuten laten rusten. Serveren met honing-tijmsaus en Gratin de champignons.Lekker met aardappelpuree en spruitjes met spekjes.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g ossehaas (middenstuk), 2 eetlepels olie, zout, peper, 1,25 dl droge rode wijn
Voor de vulling: 200 g mager kalfsgehakt, ½ theelepel mosterd, ½ theelepel zout, 1 theel. groene peper, 2 eetl. gehakte peterselie, 1 theel. tijm, 30 g geraspte ui, 1 eetl. paneermeel
Voor het deeg: 450 g bladerdeeg (10 plakjes), 1 eidooier, 2 eetl. slagroom