Pommes 'Dauphine'

home > speciale-kerstgerechten > Pommes 'Dauphine'

Voor soezenbeslag:
1 dl water met boter en zout aan de kook brengen
Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel glad roeren
Op laag vuur al roerende in ± 5 minuten gaar laten worden
Van vuur af eieren een voor een erdoor roeren
Voor puree:
In ruim water aardappels ± 25 minuten koken
Pureren
Beslag en puree mengen
Zout, peper en nootmuskaat (en bieslook of tijm) toevoegen
Overdoen in spuitzak
Olie verhitten tot 190ºC.
Van puree steeds rozet op vingertoppen spuiten en rozet in olie schuiven
Rozetten goudgeel frituren, met schuimspaan op keukenpapier scheppen
Laten uitlekken
Direct opdienen





Ingrediënten voor 4 personen

50 g boter
zout
witte peper
50 g bloem, gezeefd
2 eieren
300 g geschilde aardappels
nootmuskaat
(bieslook of tijm)
frituurolie
Extra nodig: spuitzak met groot gekarteld spuitmondje