Ravioli met gorgonzola-roomsaus
home > speciale-kerstgerechten > Ravioli met gorgonzola-roomsaus
Alle ingrediënten voor pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen
Deeg afgedekt ca. 30 minuten koel wegzetten
Voor vulling alle ingrediënten mengen, met zout en peper op smaak brengen
Deeg in gedeelten met behulp van pastamachine (of deegroller) uitrollen
Met stand 1 beginnen, opening steeds een stand verkleinen (bij stand 6 of 7) eindigen
Als deeg te plakkerig wordt werkvlak met bloem bestrooien
Deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen
Randen om vulling dun met water bestrijken
Plak deeg erop leggen
Randen rond vulling goed aandrukken en rondjes (doorsnede 6 cm) uitsteken
Maak 3 ravioli’s per persoon
In grote pan ruim water met zout en scheutje olie aan kook brengen
Ravioli in 5-8 minuten beetgaar koken
Voor de saus gorgonzola en slagroom al roerende zacht verwarmen, 6 eetlepels parmezaanse kaas (en zout) toevoegen
Op elk bord 3 ravioli’s leggen, wat saus erover scheppen
Rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven
Wijnadvies:
Schenk bij de ravioli een geurige zijdeachtige rode wijn, bijvoorbeeld een cru uit de Beaujolais
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de pasta:
200 gr bloem
2 eieren
1 eetlepel olie
zout
peper
Voor de vulling:
8 eetlepels fijngehakte peterselie
300 g verse ricotta (Italiaanse kaas)
125 g parmezaanse kaas, geraspt
1 eidooier
1/4 theelepel nootmuskaat
Voor de saus:
125 g gorgonzola, op kamertemperatuur, in blokjes
2 dl slagroom
150 g parmezaanse kaas, geraspt