Rode kool met kastanjes
home > speciale-kerstgerechten > Rode kool met kastanjes
Snijd de kastanjes in aan de bolle kant en kook ze 30 minuten koken. Haal er dan de schillen af. Snijd de kastanjes in stukken. Wel de rozijntjes. Snijd de rode kool in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan, bak de spekjes en doe er dan de rode kool bij. Laat 10 minuten smoren onder vaak roeren. Schenk de bouillon en de rode wijn over de kool. Doe er 2 laurierblaadjes, kruidnagel, kaneel, honing, zout en peper bij, sluit de pan en zet het vuur laag. Laat zachtjes koken. Doe de kastanjes en de rozijntjes erbij. Laat de rode kool 40 minuten zachtjes smoren. Doe er dan de goudrenet bij. En eventueel. een klein beetje azijn. Nog 10 minuten koken ongeveer.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rode kool, 250 g kastanjes, rozijntjes handjevol, 1 goudrenet, gebakken spekjes, 40 gram boter, 1 dl bouillon, 1 dl rode wijn, honing flinke eetl., azijn, beetje zout, peper, laurier, kruidnagel, kaneel