Spinazie-champignongratin
home > speciale-kerstgerechten > Spinazie-champignongratin
Spinazie uitknijpen
In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in ± 3 minuten zachtjes bruin bakken
Spinazie toevoegen, ± 4 minuten bakken
Bechamelsaus verwarmen
Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren
Overdoen in beboterde ovenschaal
Grill voorverwarmen
In rest van boter champignons ± 5 minuten bakken (2 eetlepels champignons uit pan scheppen)
Rest van bechamelsaus in pan schenken
Slagroom lobbig kloppen
Eidooiers erdoor kloppen
Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen
Achtergehouden champignons erop scheppen
Onder hete grill in ± 4 minuten laten gratineren
Ingrediënten voor 4 personen
600 g diepvries bladspinazie, ontdooid
60 g boter
1 teentje knoflook
3 dl bechamelsaus (bijv. Grand d’Italia)
zout
peper
250 g champignons, in plakjes
4 eetlepels slagroom
2 eidooiers