Tongrolletjes met Hollandaisesaus
home > speciale-kerstgerechten > Tongrolletjes met Hollandaisesaus
In diepvries mengkom koud zetten
Zalmfilet pureren
Ei erdoor kloppen
Massa overdoen in koude mengkom
Room, zout en peper erdoor kloppen
In koelkast zetten
Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan
Met nat pannenkoekmes zalmmousse over filets uitstrijken
Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker vastzetten)
Afgedekt in koelkast bewaren
Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen
Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten
Met aluminiumfolie afdekken en in ± 20 minuten gaar laten worden
Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100ºC. laten smelten
Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen
Boter au bain-marie vloeibaar houden
Eidooiers au bain-marie dik kloppen
1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper toevoegen en tot bleke creme kloppen
Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen
(Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen)
Op smaak brengen met zout en peper
Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen
Lauwwarme saus eromheen scheppen
Geef er broccoli- en wortelpuree bij
Garneren met bieslook en schijfjes limoen
Ingrediënten voor 4 personen
100 g zalmfilet
1 ei
1,5 dl slagroom
zout
peper
8 tongfilets
1 dl visbouillon (tablet)
1 dl witte wijn
1 sjalotje, fijngehakt
200 g boter
3 eidooiers
1 eetlepel citroensap
cayennepeper