Appel-bosuistamppot
home > stamppotten > Appel-bosuistamppot
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de chorizo in reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de kaas in dobbelsteentjes. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de appelplakjes in 1,5 deciliter water 7 minuten en naam de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de aardappelplakjes met het vocht, mosterd, chorizo en bosuitjes door de aardappelen. Breng het gerecht op smaak met zout. Bestrooi de stamppot met de blokjes kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kg aardappelen, zout, 1 kg zoete appelen, 2 eetlepels franse mosterd, 200 g chorizo, 2 bosuitjes, 150 g jong belegen kaas