Boerenkoolstamppot met spek en piccalilly

home > stamppotten > Boerenkoolstamppot met spek en piccalilly

Schil de aardappelen, doe deze in een pan met ruim water, voeg gelijk de boerenkool toe en kook deze in ongeveer 20 minuten. gaar. Giet het teveel aan water af en stamp het door elkaar.
Haal de rookworst en het ontbijtspek uit de verpakking. Snijd de rookworst in de lengte in 4 plakken. Verhit de grillpan en gril de plakken rookworst en het ontbijtspek op hoog vuur tot er een mooi grillmotief ontstaat. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de boerenkool over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en schep er een lepel piccalilly in. Leg de gegrilde worst en het spek op de boerenkool en bestrooi het geheel met wat zilveruitjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1 zak boerenkool (500 gram), 500 gram aardappelen, 1 rookworst, 50 gram ontbijtspekjes, in plakjes, 1 eetlepel piccalilly, 1 eetlepel zilveruitjes, grillpan.