Courgette-stamppot

home > stamppotten > Courgette-stamppot

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd het bosuitje in ringetjes. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar, giet ze af en laat ze droogkoken. Vang 1 deciliter kookvocht op. Snijd de tomaten in stukjes. Rasp de courgette grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes met knoflook al roerend in 5 minuten glazig. Voeg de kerriepoeder met paparikapoeder en tomatenpuree al roerend toe en bak het 2 minuten mee. Stamp de aardappelen met het kookvocht tot een puree. Voeg het sjalottenmengsel met tomaten en courgette al roerend toe. Warm de stamppot goed door en breng hem op smaak met zout. Garneer het gerecht met bosuitjes.





Ingrediënten voor 4 personen

1,5 kg aardappelen, 1 courgette, 500 g vleestomaten, zout, 3 eetlepels olijfolie, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 bosuitje