Gegratineerde knolselderijstamppot
home > stamppotten > Gegratineerde knolselderijstamppot
Kook de selderij en aardappelen in ca. 20 min. gaar in de melk, let op dat het niet aandrandt, voeg eventueel iets meer melk toe. Stamp het mengsel fijn of druk het door een pureeknijper (of draaizeef). Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 50 g geraspte kaas door en verdeel de stamppot over 4 eenpersoons ovenschaaltjes. Strooi de rest van de kaas erover en gratineer de stamppot 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
Opmerking: De aardappelen en knolselderij worden gekookt in melk. Hierdoor krijg je een heerlijke romige puree.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g knolselderij in stukken, 600-800 g aardappelen in stukken, 2-3 dl volle melk, zout, peper, nootmuskaat, 100-125 g geraspte belegen kaas.