Pittitge mexicaanse stamppot met rookworst
home > stamppotten > Pittitge mexicaanse stamppot met rookworst
Kook de geschilde en gehalveerde aardappels samen met de teentjes knoflook gaar in ca. 20 min. Giet het vocht af. Stamp de aardappels en de knoflook fijn samen met de margarine en de hete melk. Laat de maïs uitlekken, roer deze door de aardappelpuree met wat zout en peper. Spoel de kidneybeans in een zeef onder de kraan af, laat ze uitlekken, meng ze met de tacokruiden en roer alles door de aardappelpuree. Snijd de rookworst in plakjes. Vet een ovenschaal in, doe 2 keer, om en om, een laagje maïs-kidneybeans-puree, een laagje worstplakjes en een laagje salsasaus. Eindig met een dun laagje puree. Strooi de tacochips en wat geraspte kaas erover. Zet de schotel ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rookworst (350 g), 1,5 kg aardappelen, 2 teentjes knoflook, 100 g margarine, 2 dl hete melk, 2 blikjes kidneybeans (totaal 800 g), 1 blikje maïs (300 g), zout, peper, 1 potje milde salsasaus, 1 zakje tacochips, 100 g kaas (oude is lekker maar andere kan ook), 1 eetl. tacokruiden (meer mag ook)