Spruitenstamppot met noten en kaas
home > stamppotten > Spruitenstamppot met noten en kaas
De spruitjes schoonmaken (grote spruitjes bij het stronkje insnijden). De aardappelen en de spruitjes met water en iets zout opzetten, aan de kook brengen en in 25 minuten gaar koken. Na 10 minuten de in partjes gesneden tomaten erbij doen. De kaas in blokjes snijden, de noten grof hakken. De champignons in plakjes snijden en in de helft van de boter al omscheppend 3 minuten bakken. De tomaten en de helft van de spruitjes uit de pan scheppen. De rest voorzichtig afgieten, fijn stampen en met de rest van de boter en zoveel van de warme melk toevoegen tot er een stevige puree ontstaat. De achtergehouden spruitjes, tomaten, blokjes kaas, noten, champignons en crème fraîche erdoor scheppen, eventueel nootmuskaat en peper toevoegen. Goed doorwarmen!
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg spruiten, 1,25 kg aardappelen,zout, 3 tomaten, 100 gram komijnenkaas, 100 gram jong belegen kaas, 50 gram amandelen, 50 gram walnoten, 50 gram cashewnoten, 3 eetlepels margarine of boter, 100 gram champignons, 1,5 deciliter melk, 1 bekertje crème fraîche, peper en nootmuskaat.