Stamppot paksoi met champignons
home > stamppotten > Stamppot paksoi met champignons
Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladeren van de paksoi. Snijd de bladeren en stelen in smalle repen. Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne ringentjes. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Doe de aardappels in de pan en voeg zoveel water toe dat ze voor de helft onderstaan. Doe een beetje zout in de pan. Kook de aardappels ongeveer 15 min. Doe dan de reepjes paksoi bij de aardappelen. Kook de groenten nog eens een minuut of 5. Controleer of de aardappelen gaar zijn. De gesneden stelen van de paksoi zijn dan nog knapperig. Giet de groente af. Zet de pan op een warmhoudplaatje. Bak, terwijl de aardappels koken, de champignonsplakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons snel knapperig en bruin. Bestrooi ze met een beetje zout. Stamp de aardappels en de paksoi door elkaar. Schep de uiringetjes en gebakken champignons met de jus door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met cayennepeper en zout.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg aardappels, 1 struik paksoi, 4 lente of bosuitjes, 250 g champignons, zout, 40 g boter, cayennepeper