Ui-paprikastamppot met leidse kaas en mosterdsaus

home > stamppotten > Ui-paprikastamppot met leidse kaas en mosterdsaus

Pel de uien en snipper ze grof. Kook de ui in een bodempje water in ca. 15 minuten gaar. Giet de uien af boven een maatbeker, schenk 2 deciliter kookvocht in een sauskom en klop de ketjap en mosterd erdoor. Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schil en was de aardappels, snijd ze in stukken, kook ze, stamp ze fijn, voeg warme melk, ui en paprika en kaas door de puree. Roer tot slot de groente op smaak erdoor. Geef de mosterdsaus erbij.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram uien, 1 grote rode paprika, 150 gram belegen leidse kaas,1 kg kruimige aardappels, wat warme melk, 1,5 eetlepel ketjap manis, ca. 1 eetlepel grove mosterd, 0,5 eetlepel maggi groente op smaak uitjes tuinkruiden melange.