Zuurkoolstamppot met appel en mon chou
home > stamppotten > Zuurkoolstamppot met appel en mon chou
Schil en was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar met koud water en zout in ca. 20 minuten.
Giet ze af. Breng ondertussen de zuurkool in een laagje koud water aan de kook. Laat de zuurkool 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan, giet de zuurkool af.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Bak de spekjes in een droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit (ca. 10 minuten). Bak de laatste 3 minuten de appel mee. Stamp de aardappels met een pureestamper grof. Schep de zuurkool, de appel-spekblokjes en de mon chou erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kg kruimige aardappels, zout en peper, 150 gram ontbijtspek, 500 gram wijnzuurkool, 3 stevige zoetzure appels, 1 bakje mon chou.