Aubergine stoofschotel
home > stoofpotten > Aubergine stoofschotel
Snijd de aubergines in dunne schijfjes, bestrooi ze met zout en zet ze apart. Snijd de courgette in kleine blokjes, bestrooi ze licht met zout en zet het weg. Pel en snipper de sjalotjes. Spoel de aubergine en courgette af en dep ze droog. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de sjalotjes in 10 minuten bruin. Pers de knoflook er boven uit en voeg de aubergine toe. Bak het geheel bruin, neem het uit de pan en zet het weg. Bak in het achter gebleven bakvet de courgettes bruin. Schep alle groenten in een grote pan en voeg de rietsuiker met azijn toe. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Voeg de tomaten met wijn toe en laat het geheel afgedekt ½ uur op laag vuur pruttelen. Vestrooi voor het serveren het gerecht met de kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram aubergine
zout
2 courgettes
1¼ dl olijfolie
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theelepels rietsuiker
2 eetlepels rode wijnazijn
3 trostomaten
60 ml witte wijn
50 gram geraspte belegen kaas