Caribische rundvleesschotel met kidneybonen

home > stoofpotten > Caribische rundvleesschotel met kidneybonen

Snijd het vlees in stukjes van ca. 3 cm en dep die droog met keukenpapier. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Giet de tomaten af, vang het sap op en snijd ze in stukken. Spoel de bonen af met koud water en laat ze uitlekken.
Verkruimel de gedroogde pepertjes en meng ze met de komijn, koriander, peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan, strooi de suiker erin en laat die zachtjes, al roerende, karameliseren. Voeg de stukjes vlees toe en bak die, op een hoog vuur, rondom bruin. Roer dan de ui, knoflook, paprika en het specerijenmengsel erdoor en bak het geheel nog ca. 3 minuten.
Roer de stukjes tomaat met het opgevangen sap, de tomatenpuree en de azijn door het vlees-groentemengsel. Laat het vlees, met een deksel op de pan, zachtjes in ca. 1,5 uur gaarstoven.
Roer de uitgelekte bonen door de stoofschotel en warm die ca. 15 minuten mee.
Kook ondertussen de rijst.
Roer vlak voor het serveren de peterselie door de stoofschotel.





Ingrediënten voor 4 personen

2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
400 gram gepelde tomaten in blik
400 gram kidneybonen (blik)
2 kleine gedroogde chilipepertjes
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
2 theelepels grof gemalen zwarte peper
1 theelepel zout
olie
10 gram donkerbruine basterdsuiker
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel fijngehakte peterselie
rijst