Chili

home > stoofpotten > Chili

Oven voorververwarmen op 220ºC. Olie in de pan heet laten worden. Uien, paprika en knoflook glazig laten worden. Tomaten toevoegen, kruiden erbij en tomatenpuree en tomatenketchup toevoegen. In een andere pan gehakt losrullen. Alles bij elkaar doen. Dan 2 blikken kidneybonen toevoegen. Alles goed doorwarmen. Dan 1 eetlepel cacao erbij en een kopje water. Alles 1½ uur zachtjes laten sudderen. Dan het gerecht in een ovenschaal doen en de geraspte kaas erover strooien. In de oven doen tot de kaas gesmolten is. Eten met rijst.
Eet smakelijk!





Ingrediënten voor 4 personen

3 pond gehakt ( rund of half om half)
2 blikken kidneybonen
tomatenketchup
1 blikje tomatenpuree
4 blikken tomaten
2 theelepels komijn
4 uien
2 tenen knoflook
2 paprika’s
2 theelepels kardemonpoeder
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels chilipeper ( droog)
1 eetlepel cacao
1 kopje water
150 gram cheddarkaas
olie