Gevulde Winterstoofschotel

home > stoofpotten > Gevulde Winterstoofschotel

Verhit de olie in een grote soeppan en bak het spek licht uit. Laat de casellerrib, salami, ui, knoflook, wortel, aardappel en kruiden, kort mee fruiten, blus af met de wijn en vul aan met 8 dl water. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Schep goed om en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan het gerecht in ca. 20 min stoven. Voeg witte bonen en tomatenpuree toe met de prei en savooie kool en laat nogmaals ca. 10 min stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met stokbrood en kruidenboter.





Ingrediënten voor 4 personen

250 gram champignons, in plakjes
250 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
1 prei, in ringen
400 gram aardappelblokjes
150 gram ontbijtspek, in blokjes
1 winterwortel, in blokjes
150 gram salami, in blokjes
2 tenen knoflook geperst
2 theelepels provinciaalse kruiden
2 dl rode wijn
2 bouillonblokjes
1 blik witte bonen á 250 gram
1 blikje á 70 gram tomaten puree
250 gram savooie kool, gesneden