Goulash
home > stoofpotten > Goulash
Snijd de runderlappen in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verwijder de zaadjes van de paprika’s en snijd ze in repen. Snipper de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de sjalotjes met paprika, knoflook en paprikapoeder 10 minuten zachtjes. Voeg het vlees met de bouillon toe. Voeg de tomatenpuree met tomatenblokjes en wijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 2 uur gaar stoven. Voeg na 1½ uur de aardappelblokjes toe en stoof ze mee. Breng het gerecht op smaak met zout.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gram runderlappen
4 eetlepels olijfolie
4 sjalotjes
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
1½ eetlepel paprikapoeder
2 dl bouillon van 1 tablet
2 eetlepels tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes uit blik
2 dl rode wijn
3 aardappelen
zout