Kalfsstoofpotje
home > stoofpotten > Kalfsstoofpotje
Snijd het kalfsvlees in blokjes. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de courgette en komkommer in blokjes. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de sjalotjes met knoflook 5 min. mee. Voeg al roerend de wijn met water en zakje vleesjus toe. Voeg al roerend de courgette met komkommer, tomaten en cocktailuitjes toe. Breng het geheel op smaak met zout. Stoof het gerecht afgedekt 45 min. op laag vuur. Voeg de laatste 10 min. de tuinbonen toe aan het gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram kalfslappen
zout
75 gram boter
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 ml witte wijn
100 ml water
1 zakje vleesjus
1 courgette
½ komkommer
3 trostomaten
2 eetlepels cocktailuitjes
200 gram diepvries tuinbonen