Kip Tajine

home > stoofpotten > Kip Tajine

Meng koriander, peper, komijn, saffraan en zout met behulp van een vijzel (of hakmolen of koffiemolen). Wrijf de kipstukken in met olijfolie. Haal ze door het kruidenmengsel en leg ze in een vuurvaste schotel. Bestrooi met peterselie, ui en knoflook. Haal de schijfjes citroen 1 maal door de poedersuiker en daarna door wat zout en verdeel ze over de schotel. Zet de schotel op een hoog vuur, keer de kip na 7 min. om en laat de andere zijde nog 7 min. bakken.
Blus met water en citroensap. Zet het deksel op de schotel en laat 45 min. stoven op een zacht vuur.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenvleugeltjes
4 kippenbouten
8 eetlepels gesnipperde ui
4 citroenen in schijfjes
sap van 1 citroen
2 koffielepels gemalen koriander
2 koffielepels geplette zwarte peperbollen
2 koffielepels komijnzaadjes
1 koffielepel saffraandraadjes
1 koffielepel zout
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gesnipperde knoflook
2 eetlepels poedersuiker
1/3 liter water