Lamsstoofpotje met uien, aardappels en wortelen
home > stoofpotten > Lamsstoofpotje met uien, aardappels en wortelen
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de uien in ringen. Snijd de worteltjes in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Bestrooi het vlees met zout. Verwarm de bouillon in een pan. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. Bestrooi de uien met worteltjes en aardappelplakjes met zout en meng het met het vlees. Houd een portie aardappelplakjes achter. Leg het aardappel-vleesmengsel in een braadpan en dek het geheel af met aardappelplakjes. Schenk de bouillon erover en stoof het gerecht afgedekt in het midden van de oven in 2,5 uur gaar. Bestrooi voor het serveren het gerecht met peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
750 gram lamsvlees
zout
700 ml bouillon van 1 tablet
50 gram boter
500 gram uien
500 gram worteltjes
1 kilo aardappelen
2 eetlepels peterselie