Lamsstoofschotel

home > stoofpotten > Lamsstoofschotel

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snipper de knoflook. Snijd de worteltjes in plakjes. Snijd de bleekselderij in ringetjes. Laat de tomaten uitlekken en houd het sap achter. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verwijder het vet van de lamsbout en snijd hem in blokjes. Verhit de boter met olie in een braadpan en bak de vleesblokjes rondom bruin. Laat de vleesblokjes op keukenpapier uitlekken. Voeg de sjalotjes met knoflook, worteltjes en selderij toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het 10 minuten. Voeg al roerend de bloem toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met het sap, water, bouillon, sperzieboontjes, tijm, mosterd en de helft van de peterselie al roerend toe aan sjalottenmengsel. Breng het geheel aan de kook en kook de saus in tot iets dikker. Voeg al roerend de vleesblokjes toe. Schep het geheel in een ovenschaal met deksel en stoof het geheel in 1½ uur gaar. Bestrooi het gerecht met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg lamsbout
30 gram boter
60 ml olijfolie
6 sjalotten
1 teentje knoflook
3 worteltjes
2 stengels bleekselderij
40 gram bloem
1 blik tomaten op sap
1¼ dl water
2½ dl kruidenbouillon van 1 tablet
125 ml diepvries sperzieboontjes
125 ml peterselie
1 theelepel tijm
1 eetlepel Dijn mosterd
125 ml extra peterselie