Lucy's runderstoofpotje

home > stoofpotten > Lucy's runderstoofpotje

Pel en hak de uien en knoflook in stukjes. Halveer de worteltjes en snijd ze in dunne plakjes. Smeer de runderlappen aan beide kanten in met mosterd. Verhit 200 gram boter in een braadpan en bak de runderlappen aan beide kanten bruin. Blus het af met water en stoof de lappen in 2½ uur gaar. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de uien met een beetje zout in 10 minuten glazig. Voeg al roerend de paprika met worteltjes toe. Pel de knoflook en pers hem erboven uit. Voeg al roerend de wijn toe en laat het geheel op laag vuur in 1 uur gaar pruttelen. Neem het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Doe de vleesstukjes terug in de pan en voeg al roerend het groentemengsel toe. Laat het geheel nog ½ uur zachtjes pruttelen. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met peterselie. Serveer het stoofpotje met gekookte aardappelen en eigen gemaakte appelmoes (zie recept Appelmoes).





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram runderlappen
300 gram uien
100 gram gele paprika
100 gram groene paprika
100 gram rode paprika
50 gram worteltjes
2 teentjes knoflook
15 centiliter rode wijn
peterselie
franse mosterd
250 gram boter
1 glas water
zout