Marrokkaanse lamsstoof

home > stoofpotten > Marrokkaanse lamsstoof

Maak met een scherp mes diepe steken in de lamsbout. Meng hierna alle kruiden, behalve het bosje koriander, met elkaar en smeer hiermee de lamsbout in. De diepe steken zijn ervoor om de kruidenmix beter in de lamsbout te laten trekken dus duw hier met je vingers ook het mengsel in. Verhit vervolgens in een braadpan de lamsbout op hoog vuur in de olijfolie aan zodat deze mooi bruin wordt rondom. Hierna afblussen met de kippenbouillon en laten pruttelen á 1,30 uur. Hierna voeg je de twee blikken tomaten toe en tot slot het bosje fijngehakte koriander.
TIP: voor de echte liefhebber, voeg gelijk met de kippenbouillon een in stukken gesneden citroen toe, let er wel op dat je de stukken er weer moet uithalen alvorens op de dienen!
Serveren met couscous en een frisse salade met amandelen!





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg lamsbout (met bot)
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gemberpoeder
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels kaneel
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels zout
5 tenen knoflook (gehakt)
1 bosje koriander
1 blokje kippenboullion
2 blikken tomatenblokjes
1 dl olijfolie