Ouderwetse Hachee
home > stoofpotten > Ouderwetse Hachee
Bak het vlees aan met wat zout en peper, bij voorkeur in ongezouten roomboter. Maar wanneer je om je gezondheid denkt, volstaat margarine uiteraard ook. Gebruik een grote (hapjes)pan. Fruit het ui een paar minuutjes mee. Blus het af met het flesje bier. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels en hacheekruiden toe. Leg als laatste de ontbijtkoek op het vlees. Laat het geheel zeker 45 minuten sudderen op laag vuur en roer af en toe. Als je het te dik vindt worden, voeg dan tussentijds wat water toe.
Lekker op de ouderwetse manier met rode kool en appeltjes en aardappelpuree.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g hacheevlees of runderlappen klein gesneden (op kamertemperatuur)
1 grote ui, grof gesneden
1-2 laurierblaadjes
4 sneetjes ontbijtkoek
flesje oudbruin bier
1-2 kruidnagels
zakje hacheekruiden