Runderstoofpotje met paprika, wortel en knoflook
home > stoofpotten > Runderstoofpotje met paprika, wortel en knoflook
Pel de rode uien en knoflook en snijd ze klein. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Verwijder de zaadjes van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de rode uien met knoflook toe en bak het 5 minuten mee. Bestrooi het mengsel met zout. Voeg al roerend de bouillon toe en laat het vlees in 1½ uur gaar stoven. Voeg de paprikapoeder, worteltjes, paprika en tomatenpuree al roerend toe. Laat het stoofpotje 20 minuten op laag vuur pruttelen. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
600 gram runderpoelet
1 rode paprika
1 gele paprika
2 rode uien
3 teentjes knoflook
6 worteltjes
50 gram boter
zout
2 dl vleesbouillon van 1 tablet
1 theelepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree