Runderstoofpotje met rode wijn
home > stoofpotten > Runderstoofpotje met rode wijn
Snijd de runderlappen in kleine stukjes. Snipper de sjalotjes en knoflook. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees al roerend rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout. Voeg de sjalotjes met knoflook toe en bak het 5 minuten mee. Voeg de tomaten met wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad, tijm en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees afgedekt in 2½ uur gaar. Voeg tijdens het stoven extra water toe. Meng de maïzena met een beetje water en bind het stoofvocht met het mengsel. Voeg vlak voor het serveren al roerend de olijven toe.
Ingrediënten voor 4 personen
750 gram runderlappen
3 eetlepels olijfolie
zout
5 sjalotjes
2 teentjes knoflook
500 gram trostomaten
1,5 dl rode wijn
1 laurierblad
1 theel. tijm
2 dl rundvleesbouillon van 1 tablet
2 eetlepels maïzena
50 gram groene olijven