Runderstoofpotje met sjalotten en bier
home > stoofpotten > Runderstoofpotje met sjalotten en bier
Snijd de sjalotjes in ringetjes. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Verkruimel de ontbijtkoek. Bestrooi de runderlappen met zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de lappen aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de sjalotjes in het achter gebleven bakvet glazig. Voeg het vlees met laurier en kruidnagels toe. Schenk het bier over het vlees en vul de pan aan met zovel water dat het vlees onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees afgedekt op laag vuur in 2½ uur gaar stoven. Voeg op het laatste moment de ontbijtkoek toe en laat het gerecht ½ uur pruttelen.
Ingrediënten voor 4 personen
750 gram runderlappen
zout
3 eetlepels boter
4 sjalotjes
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 flesje bruin bier
1 plak ontbijtkoek