Shepperds Pie
home > stoofpotten > Shepperds Pie
Fruit het uitje met het teentje knoflook in wat boter en voeg daarna de fijngesneden wortel en champignons toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Los een flinke lepel bloem op in de bouillon en voeg dit samen met de tomatenpuree, Worcestershire sauce, beetje dragon en het laurierblad toe aan het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout en laat het vervolgens een uurtje zonder deksel pruttelen.
Maak van een kilo aardappelen, melk, boter en nootmuskaat een pan aardappelpuree. Verwarm de oven ondertussen voor tot 190ºC.
Als het gehaktmengsel na een uur genoeg is ingekookt, schep je het over in een ovenschaal. Als het gehaktmengsel na een uur nog niet genoeg is ingekookt, kook je het nog even door tot het wel genoeg is ingekookt.
Dek het gehaktmengsel af met de aardappelpuree. Om een echte deluxe Shepperds Pie te maken, strooi of leg nog een laagje kaas over het geheel. Laat het nog 15 minuten warmen en werk af met een paar minuutjes onder de grill.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
teentje knoflook
wortel
half bakje champignons (125 gram)
500 gram lamsgehakt (of rundergehakt voor cottage pie)
bloem
3 deciliter lamsbouillon (of runderbouillon voor cottage pie)
1 kg aardappelen
melk
boter
eetlepel tomatenpuree
scheutje worcestershire sauce
laurierblad
dragon
peper
zout
lapjes of geraspte kaas