Stoofpotje ossenstaart
home > stoofpotten > Stoofpotje ossenstaart
Snijd de ossenstaart in blokjes. Snijd de sjalotjes in ringetjes. Hak de salie fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ossenstaart rondom bruin. Neem de ossenstaart uit de pan. Voeg de sjalotjes met salie toe aan het achter gebleven bakvet en bak het 10 minuten op laag vuur glazig. Voeg het vlees toe aan het mengsel en bestrooi het geheel met bloem. Halveer de tomaatjes en voeg ze toe aan het mengsel. Schenk de wijn erover en vul het geheel aan met de bouillon tot het vlees onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees in 2½ uur afgedekt gaar stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en bind de saus met klontjes boter.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg ossenstaart
3 eetlepels olijfolie
6 sjalotjes
6 takjes salie
2 eetlepels bloem
5 cherrytomaatjes
0,5 liter rode wijn
0,75 liter bouillon van 2 tabletten
zout
5 gram boter