Tajine lamsvlees met sperzieboontjes

home > stoofpotten > Tajine lamsvlees met sperzieboontjes

Laat de abrikozen wellen in koud water.
Snipper de ui heel fijn. Ontdoe de peterselie en de koriander van de harde steeltjes. Doe peterselie en koriander in een grote mok en knip met een schaar in stukjes. Was de limoen en rasp het groen van de schil af. Verwijder vel en zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in stukjes. Schil de gember en snijd hem ragfijn.

Verhit de olie in de tajinepan en fruit de ui hierin glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de lamspoulet toe en bak hem rondom aan in ca. 5 minuten. Voeg het water en het halve bouillonblokje toe. Wrijf het lombokje fijn en voeg toe. Voeg de peterselie, koriander, limoenrasp, tomaat en gember toe. Strooi de saffraanpoeder erbij en roer goed door de saus. Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat 15 min. garen.
Maak de boontjes schoon en snijd ze in drieën. Laat de abrikozen uitlekken en snijd ze in stukjes. Leg de boontjes en abrikozen boven op de lamsragout. Breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de tajine en laat alles nog eens 30 min. garen.
Serveer met couscous en een glas stevige, rode wijn.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram lamspoulet
3 cl olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
35 cl water
1 half bouillonblokje
1 eetlepel verse peterselie
1 eetlepel verse koriander
1 gedroogd lombokje
1 limoen
3 tomaten
stukje verse gember
1 theelepel saffraanpoeder
50 gram gedroogde abrikozen
500 gram sperzieboontjes