Zuurvlees

home > stoofpotten > Zuurvlees

Snijd de runderlappen in blokjes. Snipper de sjalotjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Leg het vlees in een kom en schep het goed om met de azijn, zout, laurierblad, kruidnagel en tijm. Laat het geheel afgedekt 8 uur in de ijskast marineren. Verhit de boter in een braadpan en fruit de sjalotjes glazig. Neem de sjalotjes uit de pan. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en bewaar het voor later. Bak het vlees in het achter gebleven bakvet rondom bruin. Voeg de sjalotjes met stroop, ontbijtkoek, mosterd en marinadevocht toe en voeg zo veel water toe tot het vlees onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt in 2 uur gaar stoven op laag vuur.





Ingrediënten voor 4 personen

700 gram runderlappen
1,5 dl balsamico-azijn
zout
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 theelepel tijm
4 eetlepels boter
8 sjalotjes
1 eetlepel stroop
3 plakjes ontbijtkoek
1 eetlepel Franse mosterd