Citroentaart I

home > taarten > Citroentaart I

Draai voor de bodem 180 g boter, 60 g suiker en zout in een keukenmachine tot crème en voeg 1 eidooier toe.
Voeg met 1 lepel tegelijk 225 g bloem toe en doe er 1 lepel koud water bij.
Zet het deeg in de koelkast.
Bak het daarna in een vlaaivorm blind met een vulling van bakbonen (± 20 minuten bij 200°C).
Klop voor de vulling het sap en het schilschaafsel van 3 citroenen, 275 g witte basterdsuiker, 6 eieren en 3 dl slagroom door elkaar en zet dit 1 dag in de koelkast.
Vul de bodem met de citroenmassa en bak de taart 25 minuten bij 200°C tot
de citroenmassa goed is opgestijfd.
Laat de taart afkoelen, strooi poedersuiker over het hele oppervlak en zet de taart een half minuutje onder een hete grill om er een karamellaagje op te krijgen.
Serveer de taart met room.





Ingrediënten voor 4 personen

180 g boter, 60 g suiker, wat zout, 1 eidooier, schilschaafsel van 3 citroenen, 275 g witte basterdsuiker, 6 eieren en 3 dl slagroom, poedersuiker