MonChou-bavaroisetaart
home > taarten > MonChou-bavaroisetaart
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Was de rozijnen, doe ze met de calvados in een kommetje en laat het geheel ± 15 minuten intrekken.
Houd 1 dl slagroom apart en klop de rest met de suiker met een garde of handmixer tot een wolkige massa.
Breng de apart gehouden slagroom aan de kook.
Zet het vuur uit, voeg de goed uitgeknepen gelatine en de in blokjes gesneden MonChou toe en roer tot het mengsel glad is.
Giet het mengsel in een grote kom en laat het afkoelen.
Roer de in de calvados gedrenkte rozijnen door het afgekoelde Mon
Choumengsel en spatel er vervolgens met kleine hoeveelheden tegelijk zo
luchtig mogelijk de slagroom door.
Verdeel dit over de taartbodem en zet deze minstens 2 uur in de koelkast om de bavarois te laten opstijven.
Snijd met een warm mes punten van de taart.
Ingrediënten voor 4 personen
een kant-en-klare taartbodem (Baukje)
2 blaadjes gelatine
50 g rozijnen
1 eetlepel Calvados
½ liter slagroom
50 gr suiker
100 g MonChou
olie voor het invetten