Plaattaart met verse vruchten
home > taarten > Plaattaart met verse vruchten
Verwarm de oven op 175°C.
Zeef de bloem met de suiker en het zout boven een kom.
Snijd er met 2 messen de boter en het ei door en kneed met een koele hand tot een egaal deeg.
Bekleed een rechthoekige bakplaat (20 × 30 cm) met bakpapier.
Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 24 × 34 cm en bekleed er het bakblik mee.
Prik de bodem op verschillende plaatsen met een vork in.
Dek het deeg af met een stuk aluminiumfolie, vul het met de peulvruchten en bak de taartbodem in ± 25 minuten gaar.
Neem het aluminiumfolie met de steunvulling eruit en bak de bodem nog ± 10 minuten tot hij goudgeel kleurt.
Laat de bodem helemaal afkoelen.
Wel de rozijnen 10 minuten in de likeur.
Was en schil het fruit en snijd het eventueel in plakjes, partjes of stukjes.
Roer de MonChou met de suiker romig en klop de slagroom stijf.
Spatel de MonChou met de rozijnen en het weekvocht door de slagroom en verdeel de room over de bodem van de taart.
Verdeel er de vruchten over.
Verwarm de jam, roer hem door een zeef en bestrijk de vruchten met de gezeefde jam.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bloem
75 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
125 g koude boter
1 ei
gedroogde peulvruchten
75 g rozijnen
2 eetepels amandellikeur
200 g MonChou Zacht & Luchtig
75 g suiker
½ liter slagroom
± 500 g zomerfruit naar keuze (bijvoorbeeld pruimen, nectarines, aardbeien, frambozen en bramen)
5 eetlepels abrikozenjam