Chinees varkensvlees met sperziebonen
home > varkensvlees-recepten > Chinees varkensvlees met sperziebonen
Snijd de hamlappen in blokjes. Roer in een kom de sojasaus, maïzena, suiker, wat zout en peper door elkaar. Schep hier de blokjes vlees door en laat dit 15 minuten marineren. Maak de sperziebonen schoon en breek ze een keer door midden. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de blokjes vlees in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Schep dan de sperziebonen erdoor en giet er 1 ½ deciliter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken. Lekker met rijst
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel suiker
zout
peper
400 g hamlappen
5 eetlepels olie
500 g sperziebonen