Engelse saucijsjes
home > varkensvlees-recepten > Engelse saucijsjes
Koeltijd 1 uur
Zeef de bloem met wat zout en peper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Roer van het midden uit de eieren door de bloem en verdun het beslag met de melk. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Zet het beslag 1 uur in de koelkast. Prik de saucijsjes met een vork in. Verhit de boter in een pan en bak hierin in ongeveer 10 minuten de saucijsjes mooi bruin en gaar. Leg de saucijsjes met een kleine tussenruimte in een ovenschaal en sprenkel de bakboter erover. Giet het beslag over de saucijsjes en zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. tot de bovenkant bruin is. Lekker met een salade.
Ingrediënten voor 4 personen
125 g bloem
zout
peper
2 eieren
2 dl melk
8 saucijsjes
20 g boter