Gegratineerde schnitzels met tomatensaus
home > varkensvlees-recepten > Gegratineerde schnitzels met tomatensaus
Maak de ui schoon en snipper deze. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Besprenkel de schnitzels met citroensap en strooi er wat peper en zout over. Strooi de bloem op een bord en wentel hier de schnitzels door. Verhit de boter in een pan en bak hierin de schnitzels in ongeveer 10 minuten mooi bruin en gaar. Haal dan de schnitzels uit de pan en leg ze op een ovenvaste schaal. Leg op elke schnitzel een plak ham en een plak kaas. Zet de schnitzels onder een voorverwarmde ovengrill tot de kaas is gesmolten, maar niet bruin is. Fruit in het bakboter van het vlees de ui glazig. Voeg de tomaten toe en bak deze 5 minuten mee. Doe dan de bouillon, peterselie en tomatenpuree erbij. Roer alles goed door elkaar en laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet deze over de schnitzels. Lekker met macaroni en gestoofde venkel.
Ingrediënten voor 4 personen
4 varkensschnitzels van ongeveer 100 g per stuk
1 eetlepel citroensap
zout
peper
2 eetlepels bloem
50 g boter
4 plakken gekookte ham
4 plakken jong belegen kaas
1 ui
4 tomaten
1 dl runderbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gehakte peterselie