Varkensvlees met paprika en ui

home > varkensvlees-recepten > Varkensvlees met paprika en ui

Snijd het vlees in smalle reepjes en marineer het een half uur in de olie, ketjap, suiker en citroensap
Snijd de uien in niet te dunne ringen en de paprika in dunne reepjes
Verhit 6 eetlepels olie met zout in de pan en bak de uienringen in 3 minuten glazig, voeg de paprika toe bak alles nog 2 minuten samen
Schep dan de groeten uit de pan
Verhit nog 6 eetlepels olie in dezelfde pan en bak dan het vlees al roerend tot het gaar is
Strooi er een snufje peper over en voeg de groente toe
Laat het al om scheppend nog 1 minuut bakken
Variaties: bieflappen met paprika en ui, kipfilet met paprika en ui





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg hamlappen
4 theel. olie
2 eetl. citroensap
1 eetl. suiker
2 eetl. ketjap
1 theel. zout
4 grote uien
2 groene paprika’s
6 eetl. olie
peper